Kontakt restriksjoner for uvaccinert, nesten landsomfattende 2G eller 2g pluss, klubber og puber stengt, drastiske restriksjoner i hotspots: Bayern strammer koronarreglene-og kan snart være avhengig av medisinsk hjelp fra andre land.
I lys av den fortsatte økningen i corona tall, Den Bayerske Regjeringen besluttet på annonserte tøffe mottiltak på tirsdag. De skal tre i kraft om natten – etter godkjenning av statsparlamentet om ettermiddagen-og vil gjelde fra onsdag.

Statsminister Markus Sö (CSU) gjorde dramaet av situasjonen klart igjen i en regjering uttalelse. “Selv Om Bayern har Et av De beste helsesystemene I Tyskland og verden, er det fare for fullstendig overbelastning,” SA CSU-sjefen i Munchen tirsdag. Nationwide, Robert Koch Institute ga syv-dagers forekomst på tirsdag på 644.9, ti fylker hadde en forekomst på mer enn 1000.

“Moralsk forpliktelse til å vaksinere”
Det store antallet pasienter som trenger å bli tatt vare på i intensivavdelingene, forårsaker tidligere ukjente konkurransesituasjoner på avdelingene. Det er derfor en risiko for at hele medisinsk behandling kan forringes for alle. Sö snakket om en “moralsk forpliktelse til å vaksinere” ut av solidaritet. “La oss endelig introdusere obligatorisk vaksinasjon I Tyskland – vi må ta en beslutning for fremtiden for vårt land.”Han annonserte stramme kontroller for corona-tiltakene og harde straffer for brudd. Det store antallet corona dødsfall er beklagelig. “Hvis vi skulle observere et minutts stillhet for hvert corona-offer i Tyskland, ville vi trenge omtrent ti uker å gjøre det.”Sö innrømmet at han ikke hadde sett den fjerde koronabølgen komme i sin dynamikk og tempo. Men dette har også vært tilfelle for mange forskere. Imidlertid advarte Virologist Christian Drosten blant annet om høye infeksjonsrater Fra Delta-varianten i begynnelsen av September. Hovedårsaken til de høye infeksjonsratene I Bayern er den lave vaksinasjonsraten, som også har blitt gjentatte ganger avslørt i andre vaksinasjoner tidligere, Sa Sö.

Han indikerte at fordelingen av intensivpasienter i Bayern snart ikke lenger kunne være tilstrekkelig. Det såkalte kløverbladsystemet, som sørger for distribusjon til klinikker i andre føderale stater, må også aktiveres.Kontaktrestriksjoner OG 2g-dekning
Fra onsdag gjelder strenge kontaktbegrensninger for uvaccinerte personer: bare maksimalt fem personer fra to husholdninger får lov til å møte. Bare barn under tolv, vaksinert og gjenopprettet teller ikke. Alle klubber, diskoteker og barer må stenge, restauranter kan bare være åpne til 22.00. Julemarkedene faller ut. Fra onsdag vil kultur-og sportsbegivenheter kun kunne finne sted med en maksimal kapasitet på 25 prosent av tilskuerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *