Mu-varianten er mindre farlig enn å delta, men er bekymret for sin motstand mot å antistoffer fra vaksiner og tidligere infeksjoner

Mu-varianten er mindre farlig enn å delta, men er bekymret for sin motstand mot å antistoffer fra vaksiner og tidligere infeksjoner Mu-varianten er mindre farlig enn å delta, men er bekymret for sin motstand mot å antistoffer fra vaksiner og tidligere infeksjoner

Siste måned, 7 eldre mennesker som hadde mottatt full vaksinasjon tidsplan på en bolig i Belgia døde av COVID-19. Alle hadde blitt infisert med en ny variant av coronavirus kalt mu.

Dette utbruddet reist tvil om mu utgjør en mer farlig trussel enn tidligere varianter, inkludert bekymringsfullt delta variant. Imidlertid, konsensus så langt er ingen.

Den mutasjoner båret av denne belastningen kan omgå vaksine beskyttelse, men dens frekvens av overføringen er synkende over tid i forhold til andre varianter. Dette er en indikasjon på at mu kan sjelden bli dominerende, som tilfeller har ikke økt raskt.

Globalt, mu mutasjon infeksjoner ser ut til å ha toppet seg i midten av juli, da de sto for 0,6% av nye coronavirus infeksjoner. I dag, de står for kun 0,1% av nye infeksjoner over hele verden, i henhold til data fra GISAID, en database som samler coronavirus genomer.

Mu er spredning over hele verden, men det er fremdeles uvanlig
Av 48 land som rapporterte infeksjoner forårsaket av mu variant i 2021, bare 10 har oppdaget tilfeller av denne belastningen i den siste måneden.

Varianten er mer hyppig i Colombia, som er tatt opp de første tilfeller av mu over hele verden i januar i fjor. Belastningen har blitt den dominerende varianten i den Sør-Amerikanske land og allerede står for nesten alle nye coronavirus infeksjoner sekvensert det i løpet av siste måned, i henhold til GISAID.

Usa, Mexico og en god håndfull Europeiske land (Belgia, Frankrike, Nederland, Spania og Storbritannia) har også registrert tilfeller av MU i de siste 4 ukene.

Den geografiske spredningen av en variant bør ikke forveksles med den spres over hele verden. I Usa, mu-varianten har blitt lokalisert i nesten alle stater, men den varianten står for mindre enn 0,2% av nye coronavirus infeksjoner sekvensert i den siste måneden.

«Vi ser på henne veldig tett,» Anthony Fauci, President Joe Biden er administrerende medisinsk rådgiver, forklart på en briefing i forrige uke. «Vi ser ikke på henne som en umiddelbar trussel på denne tiden,» la han til.

Mu-varianten ser ut til å ha lavere overførbarhet enn delta
Verdens Helse Organisasjon kalt mu-en «variant av interesse» i slutten av August. Begrepet gjelder de mutasjoner som kan føre til betydelig samfunnet overføring eller har genetiske endringer som endrer atferd av viruset.

På det punktet i sommer, SOM forskere var opptatt av den raske spredningen av mu i Sør-Amerika siden Mai.

Imidlertid er forekomsten av mu i regionen har siden gått ned. På sitt høyeste i midten av juli, varianten sto for rundt 5% av nye coronavirus infeksjoner, en figur som har nå falt ned til 3%.

En studie som fortsatt venter peer review av Colombianske forskere anslår at mu belastning er 1,2 ganger mer overførbar enn den opprinnelige versjonen av viruset. I sammenligningen, delta variant ville være mye mer bekymringsfullt, så det er anslått at dens overførbarhet dobler den opprinnelige virus.

Men forskere fortsetter å holde et tett øye på denne nye mutasjon, sette lupen på dens evne til å omgå kroppens immun barriere.

Forskere er mer opptatt av mu motstand mot vaksiner
Maria van Kerkhove, SOM teknisk leder på COVID-19, fortalte Associated Press at varianten er interessant » på grunn av kombinasjonen av mutasjoner den har.»

Mu bærer flere viktige mutasjoner i den genetiske koden til pico protein, crown-formet ujevnheter på overflaten av viruset som hjelper den invadere våre celler.

Disse mutasjonene kan gjøre denne varianten motstandsdyktig mot antistoffer produsert av vaksiner eller en tidligere infeksjon, både målretting pico protein for å nøytralisere viruset.

Forskning publisert i forrige måned tyder på at disse mutasjonene kan rettferdiggjøre mu blir omklassifisert igjen som» en variant av bekymring, » et begrep reservert for de mest alarmerende stammer av SARS-CoV-2, for eksempel delta.

En annen ventende peer review-studien anslår at mu er mer motstandsdyktig mot Pfizer vaksine nøytraliserende antistoffer (eller en tidligere infeksjon enn noen tidligere versjon av viruset.

I kontrast, italienske forskere har funnet bevis for at Pfizer vaksinen er fortsatt i stand til å nøytralisere mu-varianten, selv om vaksinen gir bedre beskyttelse mot den opprinnelige versjonen av virus. I henhold til hans konklusjoner, «mu er ikke en bekymring om effekten av vaksinen.»

Prognosen er at, gitt de spres av virus, nye mutasjoner som mu vil fortsette å dukke opp i verden.

«Viruset i seg selv er fortsatt endre phenotypes og er trolig å bli mer smittsomme og tilpasning til behandling regimer,» Andrew Lese, en professor ved Pennsylvania State University (universitet) som studerer utviklingen av smittsomme sykdommer, fortalte Business Insider siste måned.

«Det er ingen grunn til å tro at det vil stabilisere seg på kort sikt. Det vi håper er at snart vil det nærmer maksimal contagiousness», spår spesialist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *