Microsoft er endelig tar skritt i riktig retning for å gjøre Windows app store en reell konkurrent til Apples dominans, utviklere si

Microsoft er endelig tar skritt i riktig retning for å gjøre Windows app store en reell konkurrent til Apples dominans, utviklere si Microsoft er endelig tar skritt i riktig retning for å gjøre Windows app store en reell konkurrent til Apples dominans, utviklere si

I forrige uke, selskapet bak WordPress, Automattic, lastet opp nettopp WordPress appen til Microsoft store på Windows-10 for første gang i sin historie.

Denne bevegelsen var en stor seier for Microsoft, som vant for sin butikk, en populær app med millioner av brukere, men det var også en seier for Automattic.

En utvikler av selskapet har beskrevet prosessen så smertefri, og har sunget i «generøst overskudd struktur» av Microsoft store.

«Vi har vært veldig fornøyd med hvor lett prosessen har vært, og vi har fått betydelig synlighet med vår tilstedeværelse i Windows store», forklarer via e-post til Business Insider Nicholas Sakaimbo, software engineer på Automattic.

«Jeg insisterer: publisering app til Windows store kunne ikke ha vært enklere, vi trengte ikke å endre våre prosesser i det hele tatt.»

Selv om Automattic er bare en utvikler blant de mange på markedet, med oppføringen er et tegn på Microsofts revitalisert strategi for sin app store.

De ønsker å overbevise utviklere både store og små å inkludere elementer i Windows store, og de tar skritt i riktig retning for å gjøre det.

Hvordan å gå fra Windows-11 Dev til Windows 11 Beta, en mer stabil versjon som vil får flere oppdateringer

Fire utviklere som har talt til Business Insider har indikert at de er forsiktig optimistisk med hensyn til hvilken retning den oppdaterte butikken har tatt i Windows 11.

Den nye butikken, som det nye operativsystemet, som ble annonsert i juni og vil være tilgjengelig i oktober.

Teoretisk sett, ha en sterk app store er bra for både Microsoft og utviklere.

En app-butikken vil gjøre Windows «stick» mer til sine brukere, i ord av RBC Capital Markets analytiker Rishi Jaluria, men ikke bare det.

Det ville også åpne døren for små og store utviklere til en sentralisert måte å sette sine artikler i front av millioner av Windows-brukere på datamaskiner.

De samme utviklerne som viser deres optimisme, men understreke det faktum at Microsoft har lidd for å lede strategi for sin app store så langt.

Selskapet har derfor mye å bevise, dersom han ønsker sin Windows store for å stå opp til konkurransen av giganter som App Store eller Google Play.

«Windows store virket ganske forlatt i de siste årene,» sier David Brittain, co-grunnlegger av skisser app, Begrepene. «Så det er spennende å se at Windows 11 kommer, og at de har gjort en god jobb.»

Windows 11 gir store endringer for å overbevise utviklere
Microsoft er å foreta store endringer i de grunnleggende reglene i sin app store for å få den klar for lansering, for å kompensere for den tid som går tapt ved replikasjon av sin butikk i Windows-10, som tydelig vansmektet.

Den endringen som kan være mer dramatiske er at Windows 11 vil tillate utviklere å bruke sin egen betaling prosessor for in-app-kjøp, snarere enn Microsofts egen.

Hvis utviklere velger dette alternativet, kan de beholde 100% av overskuddet av sine programmer, i stedet for å gi en andel til Microsoft.

At endring er beryktet, spesielt etter den siste søksmål fra skaperen av Episke Spill før Apple og Google har satt fokus på den såkalte» skatt » preget av de viktigste app-butikkene.

Apple tegn fred med utviklere: det vil informere brukere av alternative betalingsmåter til sin App Store

Microsoft er også åpne dører på andre måter: apps i sin butikk, ikke lenger trenger å bruke universal document format på Windows-plattformen, og selskapet arbeider med Amazon til å omfatte en Android app store senere i år.

Microsoft, derimot, vil gi en forhåndsvisning av disse Android-apper til dem som går inn i sin test program, Windows Insider, selskapet har bekreftet til Business Insider.

«Vi ser en strøm av «tradisjonelle» Win32 apps kommer til butikken siden Insider ‘s forhånd, og det kommer til å bli gode nyheter for sluttbruker, som butikken vil bli go-til sted for å laste ned apps på Windows,» sier Mark Ingram, lead developer av Windows på en Strek.

Microsoft har en sjelden mulighet til å gjøre opp for seg, men det vil ha for å tjene det
David Brittain, co-grunnlegger av Begreper, og håper at disse endringene vil tiltrekke seg flere utviklere til Microsoft store, noe som vil resultere i mer oppmerksomhet fra brukerne, noe som vil bety et økosystem av betalende kunder, noe som ligner på hva som skjer med Apple og apples App Store.

Colin Kiama, som designer sine egne apps for Microsoft Butikken mens han jobbet som utvikler ved Yatching Internasjonale Partnere, sier han til slutt ser Microsoft store » kommer ut av limbo.»

Kiama begynte å utvikle apps fordi han hadde en Windows-telefon, men når Microsoft lukket sin mobile business, mener han at selskapet er støtte for apps tok en baksetet.

«Vi endelig se et endelig mål, og hva dens (Microsoft) planen er, så jeg er veldig spent, sier han.

Til tross for dette optimisme, om Microsoft virkelig ønsker å oppnå noe som ligner på Apples suksess med sin App Store, vil det ha for å fungere.

Kiama, Windows developer, peker på at Microsofts verktøy for overvåking app nedlastinger og andre data som er noen ganger feil og inkonsekvent, noe som gjør det vanskeligere å vite hvordan apps utfører i butikken.

På samme tid, Steven Troughton-Smith, en veteran Apple-utvikler som har bygget apper som Pastell og Kringkasting for både iPhone og iPad, hevder at lanseringen av Windows 11 forårsaket Microsoft for å laste ned den siste utviklingen verktøy og prøve å gjenskape sine apper for Windows.

«Å være en person som har alltid ønsket å se en sterk, naturlig og vakker app-økosystemet på Windows, jeg er veldig spent på å se hva Windows-11 setter på bordet,» sier han til Business Insider via e-post.

«Som alene har overbevist meg til å eksperimentere med de nyeste Microsoft utviklingsverktøy, og jeg var i stand til å raskt prototype en av mine mest populære appene for iPad og Mac.»

Troughton-Smith er motvillige, men for å vurdere å investere i å bringe disse prototypene til markedet.

«Jeg har hatt vellykket prototyper som har virkelig gjort meg lyst til å fortsette å jobbe på dem, men håper jeg kan få tid til at det er svært urealistisk, med tanke på universell plattform Mac+iOS byr på så mye,» skriver han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *