For første gang har en prøve av den skadelige Japanske boblen påviselig falt i en felle I Tyskland.Ifølge Freiburg Regionale Råd på tirsdag er dette det første offisielt bekreftede funnet av en levende Japansk bille i dette landet. Så langt hadde det bare vært noen få referanser til individuelle funn, men myndighetene kunne ikke verifisere.

Hanndyret ble oppdaget tidlig i November i en såkalt feromonfelle nær Freiburg fraktgård. Ifølge en talsmann for regionrådet, det var allerede død. Men det må ha levd for å komme inn i fellen.

Et annet funn I Basel

Dette funnet, så vel som en tidligere I Basel, viser at sannsynligheten For Japanske biller (Popillia japonica) i Baden-W ③rttemberg øker. Den offisielle planteverntjenesten vil overvåke stedet og andre risikosteder som fraktstasjoner og parkeringsplasser av lastebiler nærmere med starten av flytiden I Mai neste år, annonserte talsmannen.IFØLGE Agricultural Technology Center (LTZ) Augustenberg Kan Japanske biller forårsake alvorlig spiseskade, spesielt for frukttrær, jordbær, bønner, mais, vin, roser og mange andre busk-og trearter. Larvene matet i sin tur hovedsakelig på gressrøtter og kunne ødelegge hele plener, enger og beite en masse.

I midten av juli hadde en mannlig bille falt i en feromonfelle nær Basel fraktstasjon. De tyske ekspertene oppfordret da publikum til å være årvåken. Borgere rapporterte hundrevis av mistenkte tilfeller TIL LTZ I Karlsruhe. De var ofte andre dyr, men Det var også en død prøve Av Den Japanske bille i Baden-Wü. Ifølge informasjonen på den tiden var dyret i en forsendelse av industrivarer fra Polen.

Likhet med innenlandske biller

IFØLGE LTZ er voksne Japanske biller omtrent en centimeter høy og ligner på hageblad, mai eller juni biller. Den Japanske bille, derimot, har fem hvite dusker av hår på hver side av magen og to på slutten av kroppen. Halsen skjoldet glitrar påfallende grønn-metallisk.Restriksjoner på plantetransport, tette nett, insektmidler og sopp kan være tiltak for å forhindre spredning Av Popillia japonica. Risikoen for import ble ansett å være høy fremfor alt gjennom reise – og godstrafikk på trafikkårene På Øvre Rhinen eller motorveiene på Bodensjøen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *