For å holde tempoet skal: a Glasgow-klubben vil bruke den menneskelige varmen av ferien til å kjøle ned og varme opp bygningen

For å holde tempoet skal: a Glasgow-klubben vil bruke den menneskelige varmen av ferien til å kjøle ned og varme opp bygningen For å holde tempoet skal: a Glasgow-klubben vil bruke den menneskelige varmen av ferien til å kjøle ned og varme opp bygningen

Energikilder kan ligge i de mest uventede steder: sukker, avføring og urin, maneter som lyser i mørket eller innsjøer med vulkansk aktivitet er noen av dem. Det er også mulig å dra nytte av den menneskelige varmen, som vist ved den nysgjerrige tilfelle av en Skotske klubben at de avdekker fra Fast Company.

SWG3 er en danseklubb og art space ligger i Glasgow, som skal gjennomgå en radikal renovering i de kommende ukene til å ta opp og lagre varmen som genereres av tusenvis av besøkende, være i stand til å pumpe den tilbake og ta nytte av termisk energi til å kjøle ned og varme opp bygningen.

Teknologien bak denne ideen er at av varmepumper, som gjør at bygninger skal kjøles eller varmes opp av steiner som ligger dypt i Jordens overflate, heller enn å stole på elektrisitet og fossilt brensel som gass eller kull.

Den SWG3 prosjektet bruker denne ideen takket være banebrytende selskapet TownRock Energi, men drar nytte av menneskelig energi som ellers går ingensteds.

Den Skotske klubben vil bruke air samlere på taket for å suge inn den varme luften slippes ut av party-goers og hendelser. Så, varmen vil bli drevet fra taket til en av 17 gigantiske brønner boret 200 meter under bakken.

Den termiske energien ned gjennom disse hullene, klimaanlegg de omkringliggende bergarter, som fungerer som varme batterier og, på denne måten, kjøler klubben i løpet av fredag og lørdag partene uten å måtte ty til bad, med store miljømessige, økonomiske og energikostnader.

Fra søndag til torsdag, når bygningen er brukt for kontorer og kunstneriske rom, systemet virker i motsatt: varmen i dansen kan pumpes fra stein inn i bygningen over.

David Townsend, grunnlegger av TownRock Energi, forklarer at systemet moduler kan raskt endres fra ett øyeblikk til det neste. Det er også kraftig: menneskelig energi vil være nok til å varme opp bygningen, selv under de kaldeste månedene, når den gjennomsnittlige temperaturen i Glasgow ikke overstiger 5 grader celsius.

Formålet er å oppnå en mer bærekraftig bygning som tar fordel av at uendelig kilde av energi som er menneskelig varme. Dermed SWG3 vil bli kvitt gass kjeler for alltid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *