Dette ble bekreftet tirsdag av utgiveren Penguin Random House, med henvisning til det litterære byrået Mohrbooks I Sveits, som representerte forfatteren. Gordons familie skrev på Facebook at han døde hjemme på mandag i en alder av 95.

Bare nylig feiret den bestselgende forfatteren sin bursdag med glede. Han var takknemlig for det lange og fruktbare livet han hadde levd. “Noahs liv og arbeid har berørt livene til millioner av lesere over hele verden. Hans arbeid lever videre, ” posten leser.

Han jobbet som journalist

Gordon Ble født 11. November 1926 I Worcester, Massachusetts, Og Hadde vært interessert i litteratur fra en tidlig alder. Men sønn Av Jødiske foreldre bør studere medisin for å være økonomisk trygg. Han holdt ut for et semester på college, da, uten å fortelle foreldrene om det, gikk han inn i journalistikken. Hans karriere som reporter – han først jobbet på sitt hjem avisen “The Worcester Telegram” og deretter som en vitenskap journalist på “Boston Herald” – endelig banet vei for ham å bli forfatter.
“Medicus” gjorde ham verdensberømt

Gordons første roman,” The Rabbi ” (1965), ble på New York Times bestselgerliste i 26 uker. Imidlertid oppnådde han stor internasjonal suksess med “Der Medicus”, som ble utgitt sommeren 1986 med den opprinnelige tittelen”The Physician”. I den går den foreldreløse gutten Rob Jeremy Cole fra England til persisk Isfahan i det 11. århundre for å studere medisin med den berømte legen Ibn Sina. Til Slutt vender han tilbake Til England med sin kone som en anerkjent lege.

Dette ble etterfulgt av oppfølgerne “The Shaman” (1992) og “Medicus Arvinger” (1995). “Medicus” – filmatiseringen regissert av Philipp Stö, som ble utgitt i kinoer i 2013, bidro til å åpne opp bøkene på nytt for en ung leser. Nylig Publiserte Gordon romanen” the Catalan ” i 2007, en hyllest til historien om spansk vindyrking i det 19.århundre.

Siden da, det hadde blitt roligere rundt far til tre voksne barn. “Hver morgen går jeg til datamaskinen min og ser frem til e-postene jeg mottar fra lesere fra mange land. Jeg er takknemlig for hver leser for å tillate meg å tilbringe livet mitt som historieforfatter, ” sier han på sin hjemmeside.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *