For et år siden skrev Den Føderale Helseministeren Jens Spahn (CDU) på sosiale medier: “det vil ikke være noen corona vaksinasjonsforpliktelse .”Vi er avhengige av frivillighet og fornuft. Men I lys Av den usikre situasjonen diskuterer Tyskland nå en slik plikt. oversikt.Hvorfor blir samtalen høyere etter det?

Fordi, ifølge den enstemmige oppfatning av vitenskap og politikk, er den relativt høye andelen uvaccinerte mennesker årsaken til den fjerde koronabølgen – og en femte bølge truer. Klinikker I Bayern, Sachsen, Thuringia og i storbyområder er allerede overbelastet.

“Minst 90 prosent av folket i dette landet må ha immunitet for å kunne kontrollere dette riktig,” forklarte Presidenten Til Robert Koch Institute (Rki), Lothar Wieler, For noen dager siden. For tiden har 68 prosent av den totale befolkningen fått grunnvaksinasjonen (dobbel vaksinasjon).

Hva tenker vitenskapen om plikt?

“Det er egentlig ingen som vil ha en obligatorisk vaksinasjon,” sa Rki President Wieler PÅ ZDF. “Men hvis du har prøvd alt annet, SIER WHO: da må DU også tenke på obligatorisk vaksinasjon.”Verdens Helseorganisasjon publiserte et papir om dette i April . I den understreker hun at politikken må formidle fordelene med vaksinasjon for å fremme aksept og frivillighet. En generell vaksinasjonsforpliktelse må vurderes nøye etisk-og kan bare være siste utvei.

Ville en generell vaksinasjonsplikt være konstitusjonelt mulig?

Ja. Den føderale regjeringen har lovgivende kompetanse for dette, og konstitusjonelle advokater ser det som lovlig mulig. Forbundets kompetanse følger Av Artikkel 74 I Grunnloven (GG). Følgelig kan han vedta lover for tiltak mot “vanlige farlige og smittsomme sykdommer”.

“En slik generell plikt til å vaksinere er ganske forsvarlig – og for å beskytte andres liv,” sa konstitusjonell advokat Ulrich Battis fra Berlin Humboldt University I “Neue Osnabrü Zeitung” på tirsdag. Han refererte Til Artikkel 2 I Grunnloven, som etablerer retten til liv. Ifølge Battis må retten til fysisk integritet trekke seg fra dette.Det er imidlertid også stemmer som mener at mildere tiltak ennå ikke er oppbrukt, og at en generell vaksinasjonsplikt for tiden er uforholdsmessig og derfor grunnlovsstridig.

Hva er tilstanden i den politiske debatten?

En institusjonsrelatert vaksinasjonsplikt vil trolig komme – det vil si for ansatte og besøkende, for eksempel i sykehjem. Hun er også i samtaler for klinikker og barnehager. Selv Før Jul bør det være en slik vaksinasjonsplikt, sier spd stortingsgruppe nestleder Dirk Wiese.

Avvisningen av en generell vaksinasjonsforpliktelse fra den forrige føderale regjeringen blir stadig mer skjøre. Flere Unionsstatsministre og Baden-W ③rttembergs Grønne Regjeringssjef Winfried Kretschmann støtter dem nå.Den administrerende Føderale Helseministeren Jens Spahn anser imidlertid den nåværende debatten ikke hensiktsmessig. “Det løser ikke vårt akutte nåværende problem,” sa han På Deutschlandfunk. “Vi bryter ikke denne bølgen med en obligatorisk vaksinasjon .”Fordi effekten ville komme mye for sent.

Hvordan vil obligatorisk vaksinasjon bli implementert i praksis?

Så langt har nesten ingen svar på dette. Derimot. Det er åpne spørsmål i håndhevelsen av et slikt tiltak, Ifølge Spahn. En ting er klart: det er et spørsmål om plikt-og ikke tvang. For vaksineforslag er en bot eller lovbestemmelser for tap av helseforsikringsdekning tenkelig, Fortalte Bielefeld jusprofessor Franz C. Mayer det redaksjonelle nettverket Tyskland. Statsminister Kretschmann mener også en bot er mulig. Ingen vil ende opp i fengsel eller bli plukket opp av politiet for vaksinasjon.

Hvilke effekter kan obligatorisk vaksinasjon ha på tidligere uvaccinerte personer?

Det kan heller endre holdningen til anti-vaksinasjonsmotstandere, sier marburg sosialpsykolog Ulrich Wagner. En del av befolkningen har immured seg i selvforståelsen om ikke å bli vaksinert. I denne “boblen” blir denne oppfatningen stadig forsterket og forsterket. En obligatorisk vaksinasjon ville bringe et nytt argument til spill – både for egen overbevisning og mot gruppen. “Ekstern tvang ville være en unnskyldning.”Leder Av Institutt For Tverrfaglig Konflikt-Og Voldsforskning Ved Bielefeld University, Andreas Zick, derimot, ser faren for ytterligere radikalisering av minoriteten av motstandere av vaksinasjon – og samtidig en minkende forståelse av dem.

Det er et miljø som “ikke lenger kan overbevises av noen argumenter,” fortalte Han Phoenix TV-kanalen. Det er ennå ikke kjent nøyaktig i hvilken grad disse radikale gruppene dannet en ny ekstremisme. På grunn av radikalisering og uvilje til å forstå, synker solidaritetsverdiene for disse menneskene i resten av samfunnet, ifølge Zick.

Hva om det ikke er obligatorisk vaksinasjon?

Alle vil bli immune-den som bestemmer seg for vaksinasjon “vil uunngåelig bli smittet”. Dette ble oppgitt Av Virologist Christian Drosten tilbake I Mai. Men dette vil trolig bli ledsaget av høyt antall syke og dead.In I Tillegg, Ifølge Wieler, kan en femte bølge forventes “hvis reduksjonen av kontakter og vaksinasjon ikke er intensivt vellykket”. Charité infeksjon immunolog Leif Erik Sander sier: “vi får bare normalitet gjennom immunitet-og det bare gjennom omfattende vaksinasjon.”

Hva med obligatorisk meslinger vaksinasjon?

Dette har vært gyldig for enkelte grupper siden 1. Mars 2020. Når du går inn i en barnehage eller skole, må foreldrene bevise at avkomene er vaksinert eller allerede immune. Barnehager har ikke lov til å ta imot uvaksinerte barn. Skoler har ikke lov til å utelukke barn, men bøter på opptil 2500 euro kan pålegges foreldre.

Meslingvaksinasjonsplikten gjelder også lærere, lærere og barnemødre hvis de ble født etter 1970; eldre mennesker er klassifisert som immun. Før innføringen av obligatorisk vaksinasjon, ifølge RKI, ble 97 prosent vaksinert mot meslinger en gang og 93 prosent to ganger i skolens opptaksprøver.

Har det vært andre obligatoriske vaksinasjoner?

Ja. I Forbundsrepublikken var det en obligatorisk vaksinasjon for difteri og delvis skarlagensfeber (frem til 1954), samt en for kopper. Sistnevnte ble gradvis avskaffet til 1983. I det tyske Riket måtte vaksinasjonsbeviset bli presentert for henne på skolen.

I DDR var ulike vaksinasjoner obligatoriske for barn og ungdom over tid, for eksempel mot tuberkulose, difteri, tetanus, kikhoste og meslinger. Barn kunne bare besøke barnesenger eller barnehager hvis de hadde mottatt alle obligatoriske vaksinasjoner. Du måtte også bevise dette for studier eller bestemte yrker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *