De få E. coli bakterier for å fange atmosfæriske CO₂ og transformere det til en organisk syre

De få E. coli bakterier for å fange atmosfæriske CO₂ og transformere det til en organisk syre De få E. coli bakterier for å fange atmosfæriske CO₂ og transformere det til en organisk syre

E. coli bakterien, som lever i tarmen til mennesker og dyr, også holder nøkkelen til å fange CO₂ fra atmosfæren, en av de viktigste årsakene til global oppvarming.

Det er de nye vitenskapelige funn av et team fra Newcastle University i Storbritannia. Som forklart i den offisielle uttalelsen, ved hjelp av hydrogengass de har klart å få bakterier til å fange karbondioksid og konvertere den til maursyre, den samme organisk stoff som maur bruker for å beskytte seg mot rovdyr.

Forskningen, publisert i tidsskriftet Applied og Miljømessige Mikrobiologi, reiser interessante muligheten til å konvertere atmosfæriske CO₂ i grunnleggende kjemikalier.

Forskerne klarte å reversere normal handling i bakterien, hvor et enzym som produserer hydrogen og karbondioksid fra maursyre. For dette har de klart å få E. coli å endre molybden, en kritisk metall av enzymet, for wolfram, ved å dyrke bakterier på et overskudd av sistnevnte.

«Dette er ganske enkelt å gjøre, som bakterier ikke kan lett se forskjellen mellom de 2,» sier leder forsker Frank Sargent.

Forskerne brukt en spesiell trykksatt bioreactor fylt med H2 og CO₂ å kunne gjøre gasser tilgjengelig for mikrober, slik at bakterier var i stand til å generere maursyre fra karbondioksid.

Ideen ble født etter forskning på hvordan livet ble født på Jorden: i 3500 millioner år siden var det ingen oksygen i atmosfæren, men høye nivåer av CO₂ og H2. På den tiden, mobil liv begynte å utvikle seg for 10 000 meter under havoverflaten.

For å bli karbohydrater som livet er avhengig, et enzym som ligner den som ble funnet i denne bakterien, som er ansvarlig for hydrogenating karbondioksid og konvertere den til en organisk syre, kunne gripe inn i ligningen.

Det er ikke den endelige løsningen, men det er et ekstra alternativ i spekter av løsninger for å bekjempe klimaendringene. «Biologi og mikrobiologi har noen interessante valg, sier Sargent.

Det endelige formålet med prosjektet vil være å fange bortkastet karbondioksid ved hjelp av fornybar hydrogen gass fra biohydrogen, samt elektrolyse drevet av fornybar elektrisitet, og konvertere den til maursyre.

Fra dette organiske stoffet kan bidra til nye løsninger for de sirkulære økonomi, produsere drivstoff, plast eller grunnleggende kjemikalier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *