12 innovative teknologier som kan ende kontant betaling

12 innovative teknologier som kan ende kontant betaling 12 innovative teknologier som kan ende kontant betaling

Slutten av kontanter har blitt spådd i flere tiår, selv om det ikke har nettopp kommet. Imidlertid, noen data viser at det stadig mindre betydning i denne betalingsmiddel, som mister bakken mot noen klassiske teknologi som har vært brukt i mange år og andre disruptive innovasjoner som truer med å ende (denne gangen ja) kontanter.

Til denne sammenhengen er lagt virkningen av regjeringene i noen deler av verden, som hevder at de begrenser betaling i sedler, mynter eller andre sjekker for å bekjempe den underjordiske økonomi. I tilfelle av Spania, en grense på 1.000 euro vil bli pålagt for betalinger via denne ruten og den Europeiske Union har til hensikt å harmonisere en grense på 10 000 euro.

Sentralbankene i noen land, som Kina, har utgitt sin egen digital valuta, og mange av dem er allerede forbereder deres mens fremme implementeringen av digital måte. Dette er lagt til fremveksten av cryptocurrencies, med en økende tilstedeværelse, særlig blant de yngste, selv om de må fortsatt bli akseptert for det meste som et vanlig betalingsmiddel.

Likeledes, coronavirus pandemi har endret forbrukernes vaner og frykt for å ta kontakt med smitten har innpodet en kultur der betaling av alternative måter å kontanter og andre klassiske metoder som tilpasser seg kontaktløs betaling basert på near field communication-teknologi eller NFC, for sin akronym på engelsk, er mer og mer vanlig.

Data fra Bank of Spain er samlet inn av sparebanker Foundation (Funcas) i sin Finansielle Innovasjon Barometer viser at andelen av befolkningen som har gjort en betaling med mobiltelefon økte fra 55.66% før pandemien, for å 58.22% i løpet av de første innesperring og 63.22% ved utgangen av 2020.

Transaksjoner mellom individer gjennom ny teknologi har også vokst betydelig. Mobiltelefon overføringer av penger har gått fra mindre enn 63% blant respondentene før COVID-19 til over 75% ved utgangen av siste år, ifølge samme kilde.

The new normal oppstiller regelen om online shopping og gjør digital betaling vokse over kontanter

Bare husk at bommen som har hatt for eksempel Bizum plattform. Siden ankomsten av pandemien, har det vokst på priser av 62.79%, 65.93% og 75.26% i de 3 siste kvartalene, i henhold til Funcas. Men Bizum ‘ s boom er bare toppen av isfjellet av fintech industrien, som vokser dramatisk.

Det virkelige vendepunktet kan være såkalt biometrisk teknologi, et felt som allerede brukes til å overvåke befolkningen, som i Kina, men som kan ha et svært bredt banen i den finansielle sektoren i de kommende år. Globalt, biometrisk betaling markedet er anslått til å vokse på en samlet pris på 49% i løpet av perioden 2019-2027, i henhold til data fra 2020 Forskning Nester.

Denne rapporten peker på at sentrale ledere i de biometriske betaling bransjen er Microsoft, Qualcomm, Tencent, Fujitsu, Hitachi, Fulcrum Biometri, LLC, NXP Halvledere og Diebold Nixdorf, men flere og flere nyetableringer er fokusert på å utvikle denne teknologien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *